Република (неделен весник)

Република“ е македонски печатен медиум кој излегува еднаш во седмицата. Првиот број излегол на 7 септември 2012 година.[1] Во рамките на списанието се вклучени претежно информации од политичкиот живот, интервјуа, колумни, политички анализи, како и содржини од забавен карактер.

„Република“
Република-насловна.jpg
Насловна страница
Типнеделен весник
ФорматА4
СопственикПрва Република Скопје
УредникНенад Мирчевски
Основан2012
Политичка определбапро-десничарски
ЈазикМакедонски
Седиштеул. Вељко Влаховиќ
бр. 22а лок. 4
Скопје
Страницаелектронско издание

РедакцијаУреди

  • директор - Доне Доневски
  • главен и одговорен уредник - Ненад Мирчевски
  • редакција - Билјана Зафировска, Алекдандра Мазнева - Бундалевска, Невена Поповска, Марина Костовска, Александар Божиновски, Наум Стоилковски, Љупчо Цветановски, Зоран Поповски
  • колумнист - Горан Момировски
  • лектор - Анета Василевски Лубецкиј, Тања Стевановска
  • фотографија - Ѓорѓи Личовски, Игор Ангеловски, Александар Ивановски
  • графички дизајн - Никса Георгиевски, Билјана Неделковска [2]

НаводиУреди

  1. Првиот број на неделникот од официјалната архива Архивирано на 22 мај 2013 г. Република.мк
  2. Податоците се преземени од изданието бр.46 (19 јули 2013) на последната страница

Надворешни врскиУреди