Региони во Гвинеја

(Пренасочено од Региони на Гвинеја)
Карта на регионите во Гвинеја

Гвинеја е поделена на 8 административни региони (француски: régions), кои потоа се делат на вкупно 34 префектури и главниот град, кој е „специјална зона“ (zone spéciale).

ПоврзаноУреди