Рајнхард Јоханес Зорге

Рајнхард Јоханес Зорге (германски: Reinhard Johannes Sorge, 1882-1916) - германски писател, припадник на експресионизмот.

Рајнхард Јоханес

ЖивотописУреди

Зорге погинал во борбите крај Абленкур на Сома.[1]

ТворештвоУреди

Во 1912 година, Зорге ја добил Клајстовата награда за драмата „Просјак“.[1]

НаводиУреди

  1. 1,0 1,1 Riba, patka, vodozemac: Priče o životinjama (Priredila Ljubica Arsić). Beograd: Laguna, 2014, стр. 364.