Поздрав! Баш е добор што имаме и литерарни контрибуции оти википедиа лесно привлекува технофили. Сакам да те подржам во тоа што сакаш и мислиш дека авторите на статии треба да се завземат да со еден мал „ектсра“ напор дадат статија која има содржина и форма и така да не остане самата како „патрлок“. Но, од друга страна, има и смисол да македонската википедија цимне на +1000 или +5000 статии како би добила на ранг и така привлекла пажња од потенциални контрибутери. Во тој смисол, воспоставување на патрлоци и на датумски статии можда мораат да се трпат, бар уште оваа година. Да ли ќе правиш статија за Филип Дик? Полно поздрави, --SkiSki 11:51, 9 Jun 2005 (UTC)


Во право си дека треба да живне македонскава википедија во однос на бројот на статии, аме не сум баш сигурен колку тоа ќе придонесе во однос на содржината. Тука мислам дека и покрај тоа што нема баш многу активни членови, мене ми се чини дека претежно сите што пишуваат, започнуваат на празна статија, а не на некоја веќе почната, „патрлок“ и слично. Ако многу од викијата не го добијат потребниот квалитет, можните читатели и корисници, кои се воедно и потенцијални активисти, нема да се вратат да прочитаат нешто повторно или пак да придонесат. Замисли ја твојата пресметка од +1000 или +5000 статии од кои најголем дел во патрлочна форма. Мислам дека ако некој најде корисна информација, веројатноста да се врати и да придонесе е многу поголема. Искрено, ова е само мое субјективно мислење. Баш и немам појма за степенот на заинтересираност, култура и желба на луѓето. Инаку, во моментов некако ми се погодува да пишувам статии за некој автор по некоја прочитана книга. Па така нареден автор за кој ќе пишувам би требало да е Патрик Зискинд. Не прашувај воопшто, ако мислиш да пишеш за некого статија пиши. :) Технофилските статиии од моја страна ќе си дојдат, немај ти гајле. Ја сум многу зафатен сега, али кога ќе капне малце време ќе ги има. Дури во отсуство на ралични (интернет) заедници, на македонски јазик, се мислам да пишам некои работи на википедијава, кој што во општ случај не би се пишувале на вакво место. Од типот на упатства, прикази и слично. Е уште една работа приметив. Администраториве ги поздравуваат сите нови членови, а мене не. Тоа е малце нефер, нели? :) Поздрав, до сите! --Sikavica 18:19, 10 Jun 2005 (UTC)

Фер или не, јас ја качив статијата за Филип Дик ;-). Ако најдеш минута две, ѕирни ја - јас сум „диаспорен“ веќе неколку генерации па македонскиот ми е дубиозен. Поздрав! --SkiSki 23:18, 10 Jun 2005 (UTC)

Ти не си нов член, него стар волк...:P Како и да е, еве ти едно болдирано Здраво од мене после да не се жалиш :) --FlavrSavr 18:33, 10 Jun 2005 (UTC)

Здраво!Уреди

Прво, фала за поддршката. Понатаму, не би сакал да се наметнувам на другите со моите (како што кажуваш) ,,работни навики,,. Во овој период имам повеќе слободно време, па така, дел посветувам и на мк. Википедија... Инаку, имам прочитано и некои твои статии (како онаа за Филип Дик) кои според мене се супер. Возвраќам на удар: и ти продолжи така :-)

Ха,ха... Ја имам пишано статии за неколку писатели, но статијата за Филип Дик ја напиша SkiSki, јас само средив граматички (види погоре во разговоров). --Sikavica 19:01, 29 Септември 2005 (UTC)

Еј па не знаев... Но, како и да е, продолжи со секакви активности кои се во полза на мк. Википедија! :-) Поздрав! --Boyan 20:46, 29 Септември 2005 (UTC)