Здраво! Супер што пишуваш на македонската википедија, на супер теми! Само имам една молба до тебе: Може да пишуваш на кирилица? --FlavrSavr 17:30, 31 May 2005 (UTC)

хммм, ми ги зеде зборојте :) --guitardemon666

Поздрав и од мене. Јас је дотерав малце статијата за Најроби: поднасловот вовед го тргнав - стилски се подразбира дека првиот параграф е вовед. Тој првиот го „преведов“ на кирилица, качив една фотка од германската статија, додадов врски за други википедии кои имаат статија за Најроби и ставив 3 надворешни врски. Кодот за сите тие марифети е во самиот текст, во пенџерчето за едит. Ајде сега на тебе е да ги „кирилизираш“ другите два параграфа! Би било убаво да напишиш и два три збора за себе на User Page да те запознаеме. Многу супер што ни се придружи и големо добродојде! --SkiSki 09:08, 9 Jun 2005 (UTC)

ОК, овоо за кирилица: ајде прво кажи точно што имаш како оперативни систем. --SkiSki 11:59, 9 Jun 2005 (UTC)

на англисиската верзија од отприлике овака: >Control panel > Regional and Language Options > Languages > Text >Services and Input Languages > Details > Installed Services > Select keyboard Macedonia FYR > click add Можеби е проблемт во „Macedonia FYR“, види гледај под каков акроним не иммат ставено на списокот. Поред саатот десно доле треба да ти се појави дугме за избирање на јазик. Ово е од глава - на работа сум на 2000. АКо не иде, прати порака, ќе видам кога ќе втасам дома. поздрав--SkiSki 12:34, 9 Jun 2005 (UTC)

Поздрав и од мене и добредојде. Ако неможеш да се снајдеш со пишување кирилица, оставај ми пораки на мојата талк страница што си додал, јас ќе ги конвертирам. И кога пишував на вакви страници, обавезно додавај потпис на крај од менито. --Misos 18:09, 9 Jun 2005 (UTC)