Историјат на министерстваУреди

Здраво Дирк Новицки, благодарност и до тебе за твојот труд. Сакам да те известам дека слободно можеш да додаваш и категории за останатите министерства за кои немаме податоци. Доколку имаш некаков проблем слободно прашај ме. --Тиверополник 22:01, 18 мај 2017 (CEST)

Мислев да не имаш некој линк да видам точни датуми, ама нема врска, ќе побарам по интернет. Пријатен ден.--Дирк за МВП (разговор) 13:22, 19 мај 2017 (CEST)
Тоа ти е поврзување на настаните со вметнување податоци во статиите. На пример, првата влада е избрана на 20 март 1991 година, на 10 јануари 1992 е извршена реконструкција, ги гледам кој се новите министри, каде заминале старите и.т.н. или низ интернет преку барање на биографија се наоѓа тој податок. Во глобала не постои податок на интернет кој ќе ти каже кој од која дата до која бил на функција. Поздрав--Тиверополник 15:17, 19 мај 2017 (CEST)
Тиверополник, еве како испадна. Е сега има уште еден проблем. Треба да се направи преименување на Категорија:Министри за транспорт на Република Македонија во Категорија:Министри за транспорт и врски на Република Македонија, бидејќи така е целото име на министерството. Друга работа, треба да има и пренасочувања бидејќи гледам по шаблоните некаде има црвени врски бидејќи е ставен наслов „Министер за транспорт и врски на Република Македонија“. И за другите министерства за кои имаме статии се напишани под различен наслов па имаме црвени врски.--Дирк (разговор) 22:00, 19 мај 2017 (CEST)
Сега е во ред, нели?--Тиверополник 12:15, 20 мај 2017 (CEST)
Благодарам за помошта, баш така мислев.--Дирк (разговор) 13:49, 20 мај 2017 (CEST)
Тиверополник, стварно извини што сум толку здодевен, но дали би можел да добијам права на уредник за да можам да правам пренасочувања кон новите статии? Пробав пред малку да направам едно, но системот ме известува дека такво уредување било штетно.--Дирк (разговор) 14:11, 20 мај 2017 (CEST)

Ако не се лажам, пренасочување можеш да правиш, но не сум сигурен. За што станува збор? Проби со ова #ПРЕНАСОЧУВАЊЕ [[]]

Пробав вчера, и ми вика „Ова дејство е автоматски утврдено како штетно, и затоа не е дозволено. Ако сметате дека вашето уредување беше конструктивно, обратете се администратор, и кажете му што впрочем сте сакале да направите“.--Дирк (разговор) 14:22, 20 мај 2017 (CEST)
И друг мој кикс. Ако може да го преместиш Создавање на Министер за информатичко општество и администрација на Македонија на нов наслов без првите два збора.--Дирк (разговор) 14:24, 20 мај 2017 (CEST)
Значи така, како уредувач, мораш да се стекнаш со некакво искуство во определен временски период, и кога заедницата ќе процени дека си активен, ќе ти бидат доделени дополнителни права со кои ќе можеш да пренасочуваш страници или истите ќе можеш да ги проверуваш и.т.н. Едноставно тоа е фаза која сите сме ја поминале, и истата ќе мораш и ти да ја поминеш. До тогаш, слободно можеш да ме прашуваш за било какви проблеми со кои ќе наидеш. Молам за разбирање--Тиверополник 14:35, 20 мај 2017 (CEST)
Во ред тогаш Тиверополник, ќе се потрудам да ја стекнам вашата доверба. Ако може да ги извршиш следниве пренасочувања.--Дирк (разговор) 14:47, 20 мај 2017 (CEST)
  1. Министер за информатичко општество и администрација на Македонија → Министер за информатичко општество и администрација на Република Македонија / Министер за информатичко општество на Македонија
  2. Министер за транспорт и врски на Македонија → Министер за транспорт и врски на Република Македонија
И едно потпрашање. Дали Министер за информација на Република Македонија од Влада на Македонија (1991) има врска со Министер за информатичко општество и администрација на Македонија, односно дали и таму треба пренасочување?--Дирк (разговор) 14:53, 20 мај 2017 (CEST)
Пренасочувањата ги направив, можеш да погледнеш. А за министерството за информација би требало да е различно, но ќе побарам низ гугл. Поздрав--Тиверополник 21:35, 20 мај 2017 (CEST)