Разговор:Св. Јован Кукузел

Додај расправа
Тековни разговори

Македонец од Драч? изворите казват, че майка му е българка. Nай-известната му творба е Полилеят на българката, да си имаме уважението... --Pakko

ПевецУреди

Мислам дека треба да стои певец, а не пејач. Во нашиот јазик се употребува зборот певец кога станува збор за сериозна, црковна или хорска музика, за разлика од пејач којшто најчесто се поврзува со фолк или забавна музика. Во статијата се говори за личност којшто не се занимавал со турбофолк и мислам дека употребата на израз како пејач во тој случај е деградирачка. --Горец (разговор) 18:03, 23 март 2009 (UTC)

Назад на страницата „Св. Јован Кукузел“.