Разговор:Посредничка програмска опрема

Последен коментар: пред 13 години од Brest-bot на темата brest-bot проверка на правопис

brest-bot проверка на правопис уреди

  • оттука наместо одтука, правописна грешка.
  • којшто наместо кој што, одделни зборови.
  • посредник наместо интерфејс, англицизам.
  • врска наместо линк, англицизам.
  • управува наместо менаџира, англицизам.
  • опслужувач наместо сервер, англицизам.
  • опслужувачот наместо серверот, англицизам.
  • опслужувачи наместо сервери, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 09:44, 10 август 2010 (CEST), управуван од Brest.Одговори[одговори]

Назад на страницата „Посредничка програмска опрема“.