Радиотелевизија Црна Гора

(Пренасочено од РТЦГ)

Радиотелевизија Црна Гора (српски/кирилица: Радио Телевизија Црне Горе, српски/латиница: Radio Televizija Crne Gore) — државна телевизија на Република Црна Гора. Од јули 2001 заедно со РТС е дел од Европската Радиодифузна Унија. Формирана е во 1990 кога Радиотелевизија Титоград го сменила своето име во Радиотелевизија Црна Гора.

КаналиУреди

РТЦГ има 3 ТВ Канали, 2 во земјата, 1 меѓународен и 1 радио канал.

ТелевизијаУреди

  • ТВЦГ 1 - Вести и домашна продукција.
  • ТВЦГ 2 - Спорт, забава.
  • ТВЦГ Сателит - Сателитски канал на РТЦГ.

РадиоУреди

  • Радио Црне Горе

Надворешни врскиУреди