Приднестровска рубља

Приднестровската рубља е официјална валута на територијата на непризнатата република Приднестровие. Валутата е поделена на 100 копејки и нема ISO-код бидејќи државата не е признeна меѓународно, но локално се користи кратенката PRB. Валутата е контролирана од Приднестровската републичка банка.

Копејки

уреди
 
1 копејка