Предлошка:Ranks and Insignia of NATO Air Forces/OR/North Macedonia

НАТО-код OR-9 OR-8 OR-7 OR-6 OR-5 OR-4 OR-3 OR-2 OR-1
Воздухопловни
сили
[1]
Нема
ознака
Главен наредник Наредник Постар водник
1 класа
Постар водник Водник
1 класа
Водник Помлад водник Десетар Разводник Војник
(редов)
  1. „УРЕДБА ЗА ОЗНАКИТЕ ЗА УНИФОРМИТЕ НА АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“. dejure.mk. 12 ноември 2020. Посетено на 24 мај 2021.