Предлошка:Ревизија на избрана статија

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Ставете ја оваа предлошка (или пренасочувањето {{рис}}) на врвот од избраната статија за која сметате дека не ги исполнува стандардите на тој статус, а исто така започнете нова дискусија на ВП:РИС со [[Името на статијата]] како наслов на заглавието.

Оваа предлошка ги става статиите во Категорија:Википедија:Избрани статии под ревизија.