Предлошка:Премести категорија/doc

Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{Премести категорија}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.

ИнструкцииУреди

За да пренасочите од Категорија:Актери кон Категорија:Глумци, само додадете го следново во Категорија:Актери:

{{Премести категорија|Глумци}}