Предлошка:Неуспешна КИС

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

По неуспешното завршување на некоја кандитатура за избрана статија, на страницата за дискусија заменете ја предлошката {{КИС во тек}} со {{subst:неуспешна КИС}}.

Предлошкава ги става дискусиите во Категорија:Википедија:Неуспешни кандитатури за избрана статија од мај 2024, која треба да биде член на Категорија:Википедија:Неуспешни кандитатури за избрана статија од 2024, а пак таа член на Категорија:Википедија:Неуспешни кандитатури за избрана статија.

За кандитатури кои се успешни, наместо оваа предлошка искористете го {{subst:успешна КИС}}.

Изборни параметри уреди

Можете исто така и рачно да го одредите месецот и годината доколку не се совпаѓаат со моменталниот месец и година преку параметрите месец= и година=. На пример, кодот:

{{subst:неуспешна КИС|месец=јануари|година=2006}}

ќе ја смести кандитатурата во Категорија:Википедија:Неуспешни кандитатури за избрана статија од јануари 2006.

Поврзано уреди