Предлошка:Инфокутија Писмо

Инфокутија Писмо
Сродни писма
ISO 15924
Уникод
 Оваа страница може да содржи фонетски симболи од меѓународната фонетска азбука (МФА).
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.

СинтаксаУреди

Ситака со сите можни променливи (задолжителните параментри се обележани со ѕвездичка):

{{Инфокутија Писмо
|name    = (*)
|type    = (*погл. долунаведените можности)
|typedesc  = (За ставање на додатни информации по општ тип)
|time    = (*Временски период во кој се користело писмото)
|languages  = (Поважни јазици кои се користеле со писмото)
|fam1    = (Употребете famN за да назначите матично писмо/а.
|fam2    = Може да се наведат највеќе 15 матични писма, каде
...       fam1 е најстарото.)
|fam15    = 
|creator   = (Се употребува наместо famN за вештачки создадени писма)
|sisters   = (За сродни писма од заедничко потекло)
|children  = (За изведени писма)
|sample   = (Слика за пример, БЕЗ претставката „Слика:“ или „Image:“)
|imagesize  = (Големина на сликата)
|unicode   = (За назначување на уникоден опсег)
|iso15924  = (За назначување на ISO 15924 четирибуквен код)
|IPAChartEng = (За поставање на врска кон Помош:МФА)
}}

Додека поставањето на барем најблискиот матичен систем е од голема важност, не е секогаш практично да се наведуваат сите изведени писма ако тие се премногубројни.

Можности за параметрот „type“Уреди

Одберете боја во склад со видот на писмото:

Согласно Азбука Абугида Слоговно Рачно
Пиктографско Идеографско Логографско Недешифрирано Алтернативно
(по основно)