Предлошка:Замени

{{{1}}}

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

{{замени |низа |цел |замена [|count=n]}}

Ја дава низа кога првите n јавувања на цел ќе се заменат со замена. Ако го изоставите count, ќе се заменат сите јавувања.

ПримериУреди

  • {{замени |Еден два два три два четири двадва пет |два |ДЕВЕТ}} → Еден ДЕВЕТ Два три ДЕВЕТ четири ДЕВЕТДЕВЕТ пет
  • {{замени |Еден два два три два четири двадва пет |два |ДЕВЕТ |count=2}} → Еден ДЕВЕТ ДЕВЕТ три два четири двадва пет

ПоврзаноУреди

  • {{низ зам}} — го заменува само првото јавување на низата.


Предлошка:String-handling templates