ИнформацииУреди

Предлошкава служи како ознака дека војсководецот загинал во бој. Се користи заедно со предлошката {{Инфокутија Вооружен судир}}.

УпотребаУреди

{{ЗВБ}} го прикажива крстчето:  
{{ЗВБ|bold=no}} не го задебелува симболот:  
{{ЗВБ|alt=yes}} (или кратката варијанта {{ЗВБ2}}) ја испушува кратенката со мали букви:  (ЗВБ)

во двата случаја прикажаниот текст води до статијата „загинал во бој“.

ПоврзаноУреди