Портрет на игуменот Спиридон (Зографски)

Портрет на Јован Зографски – слика од Ѓорѓи Зографски. Сликата е масло на платно со димензии 157,5х85 см, завршена во 1932 година. Сликата е во сопственост на манастирот Св. Јован Бигорски[1]

Портрет на игуменот Спиридон
Творец Ѓорѓи Зографски
Година 1932
Димензии 157,5 см × 85 см
Место манастир Св. Јован Бигорски

НаводиУреди