Покраини во Сиера Леоне

Сиера Леоне се дели на 3 покраини и една Западна област. Покраините понатаму се поделени на вкупно 12 окрузи, а тие пак делат на главатарства.

Карта на покраините во Сиера Леоне

ПоврзаноУреди