Покраини во Мозамбик

Карта на покраините во Мозамбик

Мозамбик е поделен на 10 покраини (португалски: províncias) и 1 главен град (cidade) со статус на покраина:

 1. Кабо Делгадо
 2. Газа
 3. Ињамбане
 4. Маника
 5. Мапуто (град)
 6. Мапуто
 7. Нампула
 8. Њаса
 9. Софала
 10. Тете
 11. Замбезија

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди