Петрова Река

Петрова Река - средновековна топилница. Покрај долот Петрова Река, кој е притока на Каменица, се среќаваат остатоци од топена оловна руда. Како и кај другите топилници, и овде се зачувани урнатини од печка за топење. Месноста е позната и под името Селиште. [1]

НаводиУреди

  1. Коцо, Димче (1996).Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069