Патрилинеарност

Патрилинеарност — припадност на личноста на ложата на своите предци и потомци во чист машка линија[1]. Агнати се личности кои делат ист предок во чиста машка линија.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „spear side“. Dictionary.com.