Павле II Цариградски

Павле II ЦариградскиВселенски патријарх од 641 до 653 година. Тој бил избран за патријарх по доваѓањето на власт на византинскиот цар Констанс II по кризата поврзана со наследникот на престолот до 641 година.

Наводи уреди

Духовни титули
Претходник
Пир I
Цариградски патријарх
642–653
Наследник
Пир I