Олег Солдатов

Олег Солдатов е руски диригент. Тој е роден на 9 јануари 1963 година.

ЖивотУреди

Солдатов студирал на Конзерваториумот во Санкт Петербург и во 1986 година ја добил својата диплома. Од 1990 до 1991 година бил уметнички директор на Симфонискиот оркестар Томск. Од 1992 до 2006 година бил поставен на чело на Симфонискиот оркестар на Карелиската филхармонија. Во 1996 година станал главен диригент на симфонискиот оркестар Сочи.

НаградиУреди

Надворешни врскиУреди