Административна поделба на Гамбија

(Пренасочено од Окрузи на Гамбија)
Карта на окрузите во Гамбија

Гамбија се дели на шест окрузи (англиски: divisions). Тие пак, се поделени на 37 области (districts).

Во Гамбија има шест окрузи:

  1. Долна Река (Lower River)
  2. Средна Река (Central River)
  3. Северен Брег (North Bank)
  4. Горна Река (Upper River)
  5. Запад (Western Division)
  6. Пошироката област на Банџул (Greater Banjul Area)

Списокот на окрузите и областите во нив:

Пошироката област на БанџулУреди

Средна РекаУреди

Долна РекаУреди

Северен БрегУреди

Горна РекаУреди

ЗападУреди