Окрузи во Луксембург

Луксембург има три округа, кои претставуваат најкрупна единица на административна поделба во земјата. Воспоставени се на 24 февруари 1843 г.[1]. Окрузите понатаму се делат на кантони:

Окрузи во Луксембург
  1. Гревенмахер
  2. Дикирх
  3. Луксембург

Поврзано уреди

Белешки уреди

  1. „Записник А, 1843, бр. 17“ (PDF). Централна законодавна служба. Архивирано од изворникот (PDF) на 2012-07-22. Посетено на 11 август 2006. (француски) (германски)