Неопределена електроника

Неопределената електроника (наречена и „фази“ електроника од англ. fuzzy electronics) претставува електронска технологија која користи неопределена („фази)“ логика наместо двосостојбена Булова логика која се користи многу почесто во дигиталната електроника. Неопределената електроника нуди можност за широка примена, вклучувајќи ги раководните системи и вештачката интелигенција.

Поврзано Уреди

Библиографија Уреди

Надворешни врски Уреди