Милвоки (англиски: Milwaukee) е град во американската држава Висконсин. Овој град според статистиките во 2006 година, има 602 782 жители, што го прави најголем град во Висконсин, и 22-ти град по број на жители во САД.

Од врв: Реката во Милвоки; Музеј на Уметност на Милвоки; УС Бејнк Центар и Мичиганско Езеро; Третиот квартал; Градски Хал на Милвоки