Милан Костадинов Ристески (7 декември 1945 во Мраморец, Охридско — 28 октомври 1944 во Струга) македонски партизан, учесник во НОБ.

Животопис уреди

Милан Костадинов Ристески е роден во селото Мраморец. Се занимавал со земјоделие. Младински активист 0д 1943 година. доброволно пристапува во НОБ на 5 август 1944 година. Како борец на Шестата македонска бригада загинува во борбите за ослободување на Струга, на 28 октомври 1944 година.[1]

Наводи уреди

  1. . Охрид и охридско во борбата против фашизмот. ЗБОРНИК на паднатите борци во народно-ослободителната борба и револуција и жртвите на фашистичкиот терор во Охрид и охридско 1941-1945. Охрид. 1976. Отсутно или празно |title= (help)CS1-одржување: друго (link)