Меѓународна автомобилска федерација

Меѓународна автомобилска федерација (ФИА) (француски: Fédération Internationale de l'Automobile (FIA)) — непрофитна асоцијација која ги претставува интересите на автомобилските организации и возачи. Таа е воспоставена во 1904. година, и позната е во јавноста главно како организатор на автотрки. Седиштето на ФИА е во Париз и се состои од 213 национални организации-членки од 125 земји.[1] Во моментов претседател е Макс Мозли.

Лого на ФИА.

Белешки уреди

Надворешни врски уреди