Методиј I (охридски архиепископ)

Методиј — православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1708 година.[1]

Методиј I
Архиепископ од околу 1708
Архиепископ до околу 1708
Претходник Зосим II
Наследник Зосим II
Роден
Починал XVIII век
Други архиепископи со име Методиј

Наводи

уреди
  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.