МедијаВики:Disambiguationspage

Се молат администраторите на Википедија на македонски јазик да обрнуваат внимание на оваа страница, со тоа што ќе ги додаваат сите предлошки за појаснување.

Овој список го користи МедијаВики за да знае кои страници се појаснувачки страници и да не ги вбројува во статии. Ова го користи Специјални:Појаснувања за да ги покаже сите страници што водат до појаснувачки страници. Исто така се користи за откривање на точниот број на статии на Специјални:Статистики и со користење на магичниот збор {{NUMBEROFARTICLES}}, итн.

Предлошки за појаснување

Пренасочувања до предлошки за појаснување