Порашеншната општина Масбрахт во Лимбург

Масбрахт е град во југоисточна Холандија. Тој била посебна општина до 1 јануари 2007 година, кога станал дел од новата општина Масхау. Градското собрание се наоѓа во Масбрахт. Фудбалерот Марк ван Бомел е роден во Масбрахт.

Надворешни врскиУреди

Координати: 51°09′N 5°53′E / 51.150° N; 5.883° E / 51.150; 5.883