Лого (грчки: λογότυπος) — графички елемент, симбол или икона на заштитена марка односно бренд. Типичното лого е дизајнирано на тој начин што предизвикува препознавање од страна на набљудувачот. Логото е еден од аспеките на брендирањето на одредена компанија или ентитет. Боите, формите и стилот на буквите е различен кај секое лого.

Логото на Википедија