Лидс
Информациjа
Население: 443,247
Надм. височина: 1 м
Геогр. положба: 53° 79' сев. ш.

1° 54' ист. д.

UTC: +1
Градоначалник
Веб сajтот на градот

Лидс (англ. Leeds) е град во Велика Британија со население од околу 750.247 жители. Разположен е на реката Ер.

Централната бизнис област навечер

ПоврзаноУреди