Либаде - женско кусо палто до појас од чоја или кадифе со широки ракави, украсено со златен или сребрен вез.[1]

Либаде - дел од етнографската поставка во Музејот Стара Херцеговина во Фоча.

ГалеријаУреди

НаводиУреди

ЛитератураУреди

Култура одевања између Истока и Запада - зборник 64. годишње конференције, 25-30. септембар 2011. - Београд, Етнографски музеј, 2012

Надворешни врскиУреди