Ленкеран (округ)

округ во Азербејџан

Ленкеран (азерски: Lənkəran) — административен округ во Азербејџан. Се простира околу градот Ленкеран, иако самиот град е посебна административна единица.

Ленкеран
Округот во рамките на Азербејџан.
Население (1999): 197.500
Површина: 1.540 км²
Тел. код: 0171
Пош. код: AZ4200


ПоврзаноУреди