Лене

појаснителна страница на Викимедија

Лене може да се однесува на:

Места
Реки
  • Лене (Рур) — лева притока на Рур во Северна Рајна-Вестфалија
  • Лене (Везер) — десна притока на Везер во Долна Саксонија