Лапуебла де Лабарка

Лапуебла де Лабарка — општина во покраината Алава од автономната заедница Баскија. Според податоци од 2018 година, Лапуебла де Лабарка има 857 жители.[1]

Поглед кон општинската зграда

Наводи уреди

  1. Општински регистар на Шпанија 2018 - Национален статистички институт