Куршумлија — градска населба во општина Куршумлија, во Топличкиот округ, во јужна Србија. Се наоѓа на реките Топлица, Косаница и Бањска, југоисточно од Копаоник, и северозападно од планината Радан. Според пописот од 2011 година, населеното место Куршумлија има 13200 жители.

Куршумлија
Панорама на Куршумлија
Панорама на Куршумлија
Грб на Куршумлија
Местоположба на општина Куршумлија во Србија
Местоположба на општина Куршумлија во Србија

Надворешни врски

уреди