Коќуша е водопад во Босна и Херцеговина на реката Младе (Требижат) во Велјаци, општина Љубушки, Босна и Херцеговина. Водопадот е висок 5 метри, а широк околу 50 метри. Во близина на водопадот се наоѓаат млинови и печатници, од кои некои работат и денес.[1]

Водопад Коќуша

Наводи

уреди
  1. „архивски примерок“. Архивирано од изворникот на 2009-01-01. Посетено на 2011-11-06.

Поврзано

уреди