Кочуша е водопад во Босна и Херцеговина на реката Младе (Требижат) во Велјаци, општина Љубушки, Босна и Херцеговина. Водопадот е висок 10 - 12 метри, а широк околу 30 метри. Во близина на водопадот се наоѓаат млинови и печатници, од кои некои работат и денес.[1]

НаводиУреди

Видете уштеУреди