Колорадо Спрингс (англиски: Colorado Springs) е град во американската држава Колорадо. Овој град според статистиките во 2006 година, има 372 437 жители, што го прави најголем град во Колорадо по Денвер, и 47-ти град по број на жители во САД.

Колорадо Спрингс