Кнежевство Понтекорво

Кнежевство Понтекорво (италијански: Principato di Ponte Corvo) — кнежевство во Италија создадено од Наполеон откако тој станал крал на Италија во 1805 година.

Кнежевство Понтекорво
Principato di Ponte Corvo

1806–1815
Знаме Грб
Главен град Понтекорво
Јазици Италијански
Вероисповед Римокатоличка црква
Уредување Кнежевство
Историја
 -  Основана 28 август 1815
 -  Замрела 28 август 1806