Логото на компанијата

КејблТел или CableTEL е најголем оператор на Електронска Комуникациска Мрежа во Македонија. Создадена е со обединување на 13 кабелски оператори од Македонија, од страна на група стратешки американски инвеститори[1].

Нуди повеке сервиси и разновидни пакети за своите корисници,како Кабелска Аналогна ТВ, Кабелска Дигитална ТВ, Кабелски Интернет (docsis), Кабелски Интернет (LAN), Фиксна Телефонија[2].

На 11 ноември 2011 година КејблТел се ребрендираше во „Близу“ (Blizoo)[1]


НаводиУреди

  1. Моповска, Маја. „И Кју Ти Ви нов сопственик на КејблТел“, Makfaks, 3 ноември (посет. 10 јануари 2010 г). (на македонски)
  2. Додевска, Анета (14.05.2008). „„Кејблтел“ нуди телевизија, интернет и телефонија“ (македонски). А1. конс. 2010-01-10. 

Надворешни врскиУреди