Кетрин Маргарет Шахаф

Кетрин Маргарет Шахаф е индиски цитолог . Таа претходно имала позиција на инструктор на Медицинскиот факултет на Универзитетот Стенфорд и направила огромни откритија во истражувањето на ракот. Шахаф зборувала на научни конференции и објавила повеќе од 17 написи во списанија. Нејзиното водечко дело било објавено во „Природа“ (2004), „Онеспособувањето на MYC открива разноликост на мнозинството и мирување на туморот кај хепатоцелуларен карцином“.[1] Шахаф е дел од Уредувачкиот одбор на Меѓународниот весник за зелена нанотехнологија. 

НаводиУреди

  1. аа п