Кенгерли (округ)

округ во Азербејџан

Кенгерли (азерски: Kəngərli) — административен округ во Азербејџан.

Кенгерли
Местоположба
Население (2005): 25,500
Површина (sq. km.): 682
Тел. код: 0136
Пош. код: AZ6827
Гл. град: Гиврах

ПоврзаноУреди