Категорија:Слики на Ризницата

Кратенки:
КАТ:СЛИКИРИЗНИЦА

Оваа категорија е за слики што постојат и на македонската Википедија и на Викимедија Ризницата, но со различни имиња.

За да ставите слики и други датотеки што сега се достапни на Ризницата во оваа категорија:

  1. Во страницата за опис на сликата внесете {{subst:срб}} ако името на Ризницата е исто како името тука, што ќе ја стави сликата во Категорија:Слики со исто име на Заедничката Ризница од 20 јуни 2024 (ако категоријата сѐ уште не постои, ве молиме направете ја.)
  2. Внесете {{subst:срб|Слика:Име.png}} ако датотеката на Ризницата има различно име, што ќе ја стави сликата во Категорија:Слики на Заедничката Ризница од 20 јуни 2024 (ако категоријата сѐ уште не постои, ве молиме направете ја.)

Ве молиме секогаш вклучувајте го целосниот опис за сликата, авторот, подигнувачот и датумот на подигнување на македонската Википедија!

Белешка за администраторите

уреди

Пред бришење

уреди

Ако планирате да ги исчистите сликите со ознака СегаРизница, не заборавајте да проверите дали:

  1. Датотеката на ризницата всушност постои
  2. На страницата за опис во Ризницата се наведени соодветни информации за авторските права
  3. Имињата на датотеките си исти (ако не се, не заборавајте да ги поправите сите врски до сликата)
  4. Датотеката била правилно подигната (зачувувајќи ја задолжителната историја на измени)
  5. Датотеката била правилно додадена во статија или категорија на Ризницата
  6. На датотеката не е наведено тврдење за праведна употреба. Ако постои тврдење и тоа е точно, сликата не треба да се бришење (и сликата не треба да биде на Ризницата).

По бришење

уреди

Ако постојат ознаки за „избрана слика“, вратете ги (со тоа што ќе ја уредите страницата на сликата на македонската Википедија и на Ризницата).

Алатки

уреди
  • Move-to-Commons-Assistant - Алатка за создавање страници за опис на Ризницата со лиценца.

Исчистете го кешот за оваа категорија

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 2 поткатегории од вкупно 2.

Податотеки во категоријата „Слики на Ризницата“

Прикажани се 2 од вкупно 2 податотеки во категоријата.