Категорија:Интердисциплинарни области

Главната статија за оваа категорија е Интердисциплинарни области.

Интердисциплинарни области се научни подрачја што обработуваат две или повеќе академски дисциплини.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 27 поткатегории од вкупно 27.