Категорија:Нанотехнологија

Нанотехнологијата е современа научна дисциплина која се занимава со испитување на својствата на материјалите на наноскалата како и со градењето на структури кои подоцна би можеле да се искористат како уреди. Нанотехнологијата наоѓа прмена во подготовката на современата храна, лекови, електрични кола, сметачки уреди и слично.

Главната статија за оваа категорија е Нанотехнологија.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 6 поткатегории од вкупно 6.

Страници во категоријата „Нанотехнологија“

Прикажани се 8 од вкупно 8 страници во категоријата.